16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialSurse: Comisia parlamentară SRI a decis să ceară demisia generalului Dumitru Dumbravă

Surse: Comisia parlamentară SRI a decis să ceară demisia generalului Dumitru Dumbravă

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis marți, cu 5 voturi "pentru" și 3 "împotrivă", să solicite demisia lui Dumitru Dumbravă din funcția de secretar de general al Serviciului Român de Informații, potrivit unor surse parlamentare citate de Agerpres.

Președintele Comisiei pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, a anunțat luni că membrii acestui for urmează să se întrunească marți și că este posibil să solicite demisia lui Dumitru Dumbravă din funcția de secretar de general al Serviciului Român de Informații.

"Marți vom avea ședință de comisie la ora 11,00. M-am consultat cu vicepreședintele comisiei. Nu aveam inițial de gând să aibă loc la ora 11,00, dar se modifică programul plenului, în sensul în care mâine nu avem plen și avem comisii. O să discutăm și o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei și lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuție cu o parte dintre cei care au prezentat în spațiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă și le vor confirma ca mărturie în fața comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziția de secretar de general al Serviciului Român de Informații", a precizat el în cadrul unei declarații acordate presei la Palatul Parlamentului.

Manda a apreciat că analizele comisiei nu pot fi continuate în contextul în care Dumitru Dumbravă își păstrează funcția.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă