12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSute de hectare afectate de inundații, în Giurgiu

Sute de hectare afectate de inundații, în Giurgiu

Peste 800 de hectare de terenuri agricole, păduri și păsuni au fost inundate, joi, în mai multe localități din județul Giurgiu, după ce râurile Neajlov şi Dîmbovnic au ieşit din matcă din cauza ploilor, informează Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, la Clejani, Iepureşti, Singureni şi Călugăreni apele au acoperit 130 de hectare de teren arabil, 350 de hectare de pădure şi 390 de hectare de păşune. De asemenea, viiturile au afectat un pod și un podeţ şi au acoperit drumul comunal 105 Iepureşti-Chirculeşti, care a fost închis circulaţiei, fiind impracticabil pe o lungime de peste un kilometru.

Cea mai afectată este comuna Călugăreni, unde apele au acoperit 300 de hectare de păşune, 300 de hectare de pădure, 50 de hectare de teren arabil, iar nouă grădini au fost inundate.

Potrivit ISU Giurgiu, pe râul Neajlov se înregistrează o depăşire de trei centimetri a cotei de atenţie, iar cota de atenţie a râului Glavacioc este depăşită cu 16 centimetri.

Forţele de intervenţie ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu sunt pregătite să acţioneze în zonele afectate de inundații.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă