12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTăriceanu, după ce a fost audiat la ICCJ sub acuzațiile de mărturie...

Tăriceanu, după ce a fost audiat la ICCJ sub acuzațiile de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului: Sunt speculații, procurorii ar dori să declarăm ce doresc ei

UPDATE 14,20: Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți, după ce a ieșit de la Înalta Curte, că acuzațiile la adresa lui sunt doar "speculații" și că "procurorii ar dori să declarăm ce doresc ei".


Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este audiat, marţi, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, informează Digi 24.

Şedinţa de judecată în care Tăriceanu va da declaraţii în faţa magistraţilor a început la ora 11.

La primul termen al procesului, în 14 martie, preşedintele Senatului a spus că nu recunoaşte învinuirile şi nici nu le înţelege. Tăriceanu a precizat că nu vrea să fie judecat în procedură simplificată şi că vrea să dea o declaraţie la un alt termen de judecată, instanţa stabilind ca el să fie audiat în 11 aprilie, relatează News.ro.

Avocatul lui Tăriceanu le-a spus judecătorilor că apărarea vrea să ceară probe în proces şi, totodată, să vadă ce probe vrea să prezinte Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a mai spus că patru martori audiaţi nu sunt trecuţi în rechizitoriu, iar alţi martori au fost audiaţi într-un dosar disjuns.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a spus că acuzarea nu contestă probele administrate în faza de urmărire penală şi că este de acord cu cererea avocatului de studiere a actelor depuse la primul termen din dosarul lui Tăriceanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă