Traian Băsescu a depus amendamente la Legea graţierii. Dacă ar fi aprobate, se graţiază pedepse sub 10 ani, inclusiv pentru terorism, şi se reduc la jumătate pedepsele femeilor, inclusiv pentru corupţie

de Mihai Diac

Foto: Arhivă

Senatorul PMP Traian Băsescu a depus o serie de amendamente la Legea graţierii, prin care vor fi graţiate pedepsele de sub 10 ani, inclusiv, informează miercuri News.ro.

Fostul șef al statului justifică propunerile sale prin faptul că, în varianta actuală a proiectului, persoanele considerate "indezirabile" vor fi pedepsite mai aspru.

Alt amendament ar reduce la jumătate pedepsele pentru femeile condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie. O altă propunere a lui Traian Băsescu ar graţierea inclusiv a persoanelor condamnate pentru terorism.

Potrivit amendamentelor depuse de fostul preşedinte, "se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 10 ani inclusiv aplicate de instanţa de judecată", faţă de termenul de 5 ani, cuprins în proiectul Guvernului.

"Faptul că se prevede un prag de până la 5 ani pentru acordarea graţierii nu va face decât să determine aplicarea unor pedepse foarte mari pentru acele persoane considerate indezirabile, astfel că, dacă în prezent, acestea au şansa de a primi o pedeapsă de 3 până la 4 ani, pe viitor vor fi acordate doar pedepse de peste 5 ani, tocmai pentru a se evita aplicarea acestei legi a graţierii", motivează Traian Băsescu.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate