20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn arbitru de tenis, suspendat pentru acuzaţii de corupţie, a lucrat, ca...

Un arbitru de tenis, suspendat pentru acuzaţii de corupţie, a lucrat, ca tuşier, la US Open

 Denis Pitner, un arbitru croat suspendat, în august 2015, pentru acuzaţii de corupţie, a lucrat, ca tuşier, la US Open, a informat, duminică, New York Times.

Asociaţia de Tenis din Statele Unite a dat vina pe o eroare în procesul de organizare. Pitner şi-ar fi ridicat acreditarea înaintea ca organizatorii turneului să afle de suspendare.

Arbitrul croat a fost suspendat, pe 1 august 2015, timp de un an, de către Federaţia Internaţională de Tenis, după ce o investigaţie a Unităţii de Integritate a Tenisului a concluzionat că Pitner a informat un antrenor despre starea fizică a unui jucător, în timpul unui turneu, şi a accesat regulat un cont de pariuri, de unde a mizat pe meciuri de tenis. Turneul US Open din 2015 s-a desfăşurat în perioada 31 august – 13 septembrie.

Suspendarea lui Pitner a fost făcută publică în această săptămână. Oficialii Federaţiei Internaţionale au recunoscut, pentru jurnaliştii de la The Guardian, atât penalizarea dictată împotriva croatului, cât şi retragerea licenţei arbitrului Kirill Parfenov, din Kazahstan, în februarie 2015. Parfenov ar fi contactat un alt oficial, pe o reţea de socializare, pentru a încerca să manipuleze scorul unei partide.

Alţi patru oficiali, a căror identitate nu a fost făcută publică, riscă să fie excluşi pe viaţă din sport din cauza unor acuzaţii grave de corupţie, au scris, marţi, jurnaliştii de la The Guardian.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă