7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUn distrugător american a ajuns în Portul Constanța. La cârma navei de...

Un distrugător american a ajuns în Portul Constanța. La cârma navei de război se află comandorul Janice Smith

UPDATE. Forțele Navale Române au anunțat că peste 700 de militari din România, Marea Britanie şi Statele Unite desfăşoară, în perioada 12-15 mai, în apele teritoriale ale României, un amplu exerciţiu de antrenament. Fregata „Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime „Lt. Dimitrie Nicolescu” şi „Lupu Dinescu”, împreună cu distrugătorul american USS „Oscar Austin”. Se vor executa proceduri de luptă antisubmarin şi de luptă împotriva ameninţărilor de la suprafaţă. De asemenea, sunt programate şi exerciţii de luptă antiaeriană, iar simularea inamicului aerian va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române şi de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forţelor Aeriene Britanice.

Distrugătorul american USS Oscar Austin (DDG79) a ajuns astăzi în Portul Constanța, unde face o escală de câteva zile, în cadrul operațiunii NATO Atlantic Resolve.

Nava de război este dotată cu mai multe tipuri de rachete a intrat în Marea Neagră încă de pe 5 mai, având ca obiectiv îndeplinirea de operațiuni de securitate maritimă, dar și participarea la exerciții militare pentru creșterea interoperabilității cu alte nave ale partenerilor SUA și NATO din regiune.

„Construim aici relații puternice, legături cruciale pentru menținerea păcii și stabilității în regiune. Prezența noastră în Marea Neagră este menită să întărească încrederea și să oferim aliaților noștri asigurarea angajamentului nostru pentru menținerea securității în regiunea Mării Negre“, afirmă comandantul distrugătorului USS Oscar Austin, comandor Janice Smith.

O delegaţie a navei aparținând Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii condusă de Commander Janice Smith a fost primită de către prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu și viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu.

În cadrul întrevederii, reprezentanții autorităților locale au făcut o scurtă prezentare a județului, și a principalelor proiecte și obiective aflate în curs de dezvoltare, în vederea identificării oportunităților de cooperare.

La rândul său comandantul navei, Commander Janice Smith a declarat că se află pentru prima dată în Constanța și a apreciat buna colaborare militară româno-americană.

În perioada 11.05–12.05.2017, nava USS Oscar Austin va desfășura o serie de activități specifice în comun cu Forțele Navale Române.

Prezența navei militare americane în Marea Neagră demonstrează angajamentul Statelor Unite pentru apărarea colectivă în cadrul NATO și în special a aliaților din regiune, în contextul Operațiunii Atlantic Resolve inițiată după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.

Marina militară americană participă frecvent la exerciții în Marea Neagră în acord cu Convenția de la Montreaux, dar și cu alte prevederi ale dreptului internațional.

USS Oscar Austin a ridicat ancora pe 17 aprilie din Portul Norfolk din Statele Unite pentru a lua parte la misiuni comune cu aliații militari din Europa, atât în Marea Mediterană, cât și în Marea Neagră.

Distrugătorul american face parte din clasa Arleigh Burke. Nava are la bord un echipaj format din aproximativ 300 de persoane, printre care și femei și poartă numele unui erou al armatei americane, un pușcaș marin căzut la datorie în războiul din Vietnam și decorat cu Medalia de Onoare.

USS Oscar Austin are guri de foc de puteri și calibre diferite. Cele mai impresionante sunt temutele rachete Harpoon care pot atinge ținte terestre și navale aflate la sute de kilometri distanță.USS-Oscar-Austin-Takes-Part-in-UKs-Atlantic-Ocean

Pentru lupta de suprafață distrugătorul american este înzestrat și cu tunuri cu tragere rapidă, capabile să distrugă o navă trăgând 20 de proiectile pe minut. De asemenea, are la bord mai multe rachete pentru apărare antiaeriană.

USS Oscar Austin se deplasează cu 60 de km pe oră în marea liberă si poate naviga 8.000 de km fără alimentare cu combustibil.

Nava a mai făcut o escală de trei zile în Portul Constanța și în urmă cu 7 ani, atunci când a luat parte la un exercițiu militar alături de nave ale Marinei militare române.
 

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă