30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialUn militar a murit în timpul unui exercițiu de parașutare pe aerodromul...

Un militar a murit în timpul unui exercițiu de parașutare pe aerodromul Clinceni

Un militar angajat pe bază de contract şi-a pierdut viaţa, marţi seară, în timpul unui exerciţiu de paraşutare organizat pe aerodromul Clinceni de lângă București, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Parchetul Militar a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

”Caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, şi-a pierdut viaţa marţi, 23 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a survenit în jurul orei 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare”, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Militarul a primit îngrijiri medicale la faţa locului, apoi fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Universitar din Bucureşti unde, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat.

”Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, comandantul unităţii a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă", a precizat MApN.

Caporalul Cristinel Jianu avea 45 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Acesta era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din anul 2015.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă