19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUSR va face recurs la decizia Tribunalului București prin care s-a respins...

USR va face recurs la decizia Tribunalului București prin care s-a respins anularea celor 22 de firme ale Primăriei conduse de Gabriela Firea

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că va ataca cu recurs decizia Tribunalului București prin care s-a respins acțiunea de anulare a celor 22 de societăți comerciale înființate de Primăria Capitalei.

"Săptămâna aceasta a fost pronunțată o primă sentință, de respingere a acțiunii USR de anulare a societăților. Decizia nu este însă definitivă, iar consilierii generali ai Uniunii Salvați România o vor contesta cu recurs. Tribunalul București a fost prima instanță sesizată în acest caz, iar motivarea respingerii acțiunii USR va veni în aproximativ o lună de zile", a informat USR, printr-un comunicat de presă dat publicității duminică.

Potrivit Uniunii Salvați România, cele 22 de firme au fost înființate ilegal de primarul Gabriela Firea și majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei, întrucât, conform legii, era nevoie de votul a două treimi dintre consilierii municipali și s-a obținut numai o majoritate simplă.

În opinia Roxanei Wring, președintele USR București, fost candidat la Primăria Sectorului 3, administrația PSD-ALDE duce Capitala "spre dezastru". "Administrația PSD-ALDE duce Bucureștiul spre dezastru, lipsa investițiilor publice, degradarea serviciilor pentru cetățeni, inexistența strategiilor credibile de rezolvare a problemelor majore care afectează funcționarea orașului și calitatea vieții dovedesc că PSD nu își respectă niciuna din promisiunile făcute în campania electorală din iunie 2016", a declarat Wring.

"Aceste societăți jefuiesc deja bugetul Bucureștiului prin hotărârile de Consiliul General din 28 septembrie. Din estimările USR, pe baza documentelor prezentate de Gabriela Firea, societățile înființate de PSD-ALDE vor putea cheltui în următorul an 300 de milioane de euro, bani ai cetățenilor care muncesc și plătesc taxe în București", a menționat USR.

Potrivit Uniunii, la rectificarea bugetară, s-au tăiat toate investițiile în dezvoltarea Bucureștiului pentru a transfera banii către noile societățile comerciale "patronate de prieteni și apropiați ai coaliției" — 116 milioane euro sub formă de majorări de capital (75%) și împrumuturi fără dobândă din bugetul municipalității (25%).

"USR va continua să lupte pentru interesul cetățenilor, pentru a anula cele 22 de societăți ilegale, urmând să facem recurs la pronunțarea de primă instanță. Considerăm în continuare că vom avea câștig de cauză deoarece a fost încălcată Legea 215/2001. De asemenea, USR va ataca în instanță hotărârile de împrumuturi și măririle de capital social către aceste societăți, transferuri din banii bucureștenilor decise de majoritatea PSD-ALDE fără a respecta legile în vigoare", a spus Roxana Wring.

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă