11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO + GALERIE FOTO Primăria Capitalei schimbă borduri noaptea. Zgomot infernal de...

VIDEO + GALERIE FOTO Primăria Capitalei schimbă borduri noaptea. Zgomot infernal de la pickhammer în cartierul Titan

În toiul nopții, când locuitorii din cartierul Titan se strânseseră pe la casele lor și moțăiau pe canapea, tihna le-a fost agresată de un zgomot asurzitor.

Intersecția străzii Constantin Brâncuși cu Bd. Lucrețiu Pătrășcanu și Aleea Barajul Sadului era înțesată de utilaje ale unei firme de construcții. Unele răzuiau asfaltul, iar altele spărgeau de zor bordurile, cu pickhammer-ele. Tot acest vacarm a ținut până aproape de ora 12.00 noaptea, când la fața locului a sosit un echipaj de poliție de la Secția 23, în urma unui apel la numărul de urgență 112 făcut de reporterul „României libere”. 

Agenții de poliție i-au cerut șefului de șantier documentele și, surpriză!, lucrările sunt autorizate atât de Primăria Capitalei, cât și de Brigada Poliției Rutiere și de Poliția Locală Sector 3 să se desfășoare după ora 22.00. În atari condiții, echipajul nu a putut decât să constate că zgomotosul șantier avea documentele în regulă, iar muncitorii și-au continuat nestingheriți treaba. Ce-i drept, nu au mai spart borduri, ci au trecut la operațiuni aparent mai silențioase, cum ar fi răzuirea asfaltului. 
Noaptea următoare, muncitorii urmau să se mute pe cealaltă parte a străzii Constantin Brâncuși, pentru a sparge din nou borduri, chiar dacă cele existente au fost montate în urmă cu nici doi ani de zile. Strada Constantin Brâncuși este în administrarea Primăriei Capitalei, deoarece pe aici circulă mijloace de transport în comun ale RATB. 

Derapajele legale ale lui Robert Negoiță

Aceasta este regula – arterele pe unde circulă RATB sunt administrate de Primăria Generală, iar restul, de primăriile de sector. Legea nu a fost însă în trecut un impediment pentru primarul sectorului 3, pesedistul Robert Negoiță, pentru a face lucrări de amenajare pe Bulevardul Unirii, aflat în “parohia” Primăriei Municipiului București. Această acțiune a fost și în atenția unui raport al Curții de Conturi, care a constatat că lucrările au fost făcute ilegal. 

Revenind la intersecția unde muncitorii au scos bordurile noaptea, aceasta a mai fost scena unui scandal, în vara anului trecut, de această dată în miezul zilei, când o firmă angajată de Primăria Sectorului 3 s-a apucat să facă defrișări în părculețul situat aici. 
Părculețul și locul de joacă pentru copii fuseseră amenajate în mandatul pedelistului Liviu Negoiță, după ce în vremea când Primăria era condusă de Eugen Pleșca, coleg de partid (PSD) cu Robert Negoiță, era un maidan înțesat de gunoaie. La sesizarea cetățenilor din zonă, la fața locului a venit Garda de Mediu, care a constatat că lucrările fuseseră făcute fără autorizație și au aplicat amenzi. Dar copacii tăiați nu mai puteau fi puși la loc. 

Mai mult, în ultimul an, Primăria Sectorului 3 s-a apucat să construiască, pe mai multe artere, trotuare paralele cu cele existente, amenajate pe vremea fostului Negoiță. Sute de metri pătrați de spațiu verde au fost astfel acoperiți de dale prefabricate și au fost montate bănci și coșuri de gunoi din cinci în cinci metri. 

PMB dă vina pe poliție

Primăria Capitalei a transmis, la solicitarea “României libere”, că intervalul orar 22.00-6.00 a fost impus de Poliția Rutieră pentru efectuarea lucrărilor de reparație la străzi, din cauza faptului că în timpul zilei traficul intens nu permite desfășurarea unor astfel de șantiere. 

 

Cele mai citite

Podium pentru frații Maior în Campionatul Mondial de Raliuri

Frații Norbert Maior și Francesca Maior au devenit primul echipaj 100% românesc care obține un podium în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), după ce...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...
Ultima oră
Pe aceeași temă