14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCinci ani de închisoare pentru muzica ascultată prea tare în bloc

Cinci ani de închisoare pentru muzica ascultată prea tare în bloc

Cât de curând, muzica dată tare, seara târziu, v-ar putea aduce până la 5 ani de închisoare. Măsura ar putea fi adopatată anul acesta printr-un proiect de modificare a Legii ordinii şi liniştii publice, susținut de ministrul Internelor, Carmen Dan.

Poliţiştii pot să va facă dosar penal pentru care riscaţi şi 5 ani de închisoare, dacă după ce v-au avertizat o dată sunt chemaţi iar la aceeaşi adresă. În prima fază, cei care îşi vor irita semenii pot fi amendaţi cu 1.500 de lei. Dacă tot nu se potolesc, li se face dosar penal şi riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

„Fapta persoanei care, fiind avertizată să înceteze activitățile contravenționale (…) continuă să săvârșească aceste activități (…) constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”, se arată în textul proiectului de lege.

Mulţi nu iau amenzile în serios şi îşi văd de treaba. De la începutul anului şi până acum, în Capitală, jandarmii au dat 153 de sancţiuni contravenţionale, iar poliţiştii locali, 110. De cele mai multe ori, agenţii au fost chemaţi de câte două sau trei ori la aceleaşi sesizări, însă de fiecare dată, scandalagiii au scăpat doar cu o amendă, arată Stirileprotv.ro.

Pe viitor însă, Ministerul de Interne vrea să modifice legea privind liniştea publică. „Noi am propus ridicarea pragului de sancţionare din plan infracţional chiar şi în plan penal”, spune Carmen Dan, ministrul de Interne.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă