13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLapte de la vaci clonate, în magazinele din Marea Britanie

Lapte de la vaci clonate, în magazinele din Marea Britanie

Laptele provenit de la urmaşele vacilor clonate ajunge în mod secret, şi ilegal totodată, în magazinele de renume din Marea Britanie, relatează luni publicaţia Daily Mail citată de ziare.com.

În ciuda îngrijorării existente în rândul consumatorilor, laptele nu este etichetat sau identificat în vreun fel, lăsând consumatorii “în întuneric” cu privire la ceea ce beau.

Reprezentanţii fermei de creştere a vacilor implicate în acest caz au declarat că vor să-şi ascundă identitatea, deoarece publicul britanic priveşte cu atâta dezgust procesul de clonare, încât ar fi în stare să renunţe să bea acest lapte.

Duminică seară, Agenţia britanică de standarde alimentare a anunţat că va declanşa o anchetă, considerând că vânzarea laptelui provenit de la aceste vaci este ilegală, potrivit reglementărilor din domeniul alimentar.

Cercetătorii au identificat motive serioase de îngrijorare cu privire la sănătatea şi starea de confort a animalelor clonate. Există date referitoare la fătări premature, malformaţii şi mortalitate timpurie.

Vacile folosite pentru producerea controversatului lapte îşi încep existenţa în SUA, sub formă de embrioni creaţi din ovulele provenite de la vacile premiate Holstein şi din sperma taurilor obişnuiţi. Embrionii sunt congelaţi şi transportaţi apoi în Marea Britanie, unde sunt implantaţi în uterele vacilor-purtătoare. Animalele supradimensionate care rezultă pot fi folosite pentru obţinerea unor cantităţi uriaşe de  carne şi lapte, dar şi în scopuri de reproducere.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă