7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSenatul l-a scăpat pe Florian Bodog de DNA

Senatul l-a scăpat pe Florian Bodog de DNA

 

Plenul Senatului a decis, luni, să nu ceară urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Bodog a scăpat cu largă majoritate. Rezultatul a fost 81 împotrivă și 30 pentru.

 
Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de Florian Bodog.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Senatorul PSD Florian Bodog, pentru care DNA cere urmărirea penală, a declarat luni în plenul Senatului, înainte de votul privind ridicarea imunității sale, că DNA îl urmărește de multă vreme dar toate dosarele au fost clasate.

„Exista cateva elemente care ridica serioase semne de intrebare. DNA a efectuat de-al lungul timpului mai multe cercetari la adresa mea, toate au fost clasate. DNA Oradea ma acuza ca urmeaza sa primesc o suma sa ajut studenti sa treaca examenele, dosarul a fost clasat. Vreau sa va zic ca eu spun despre mine ca sunt un om politic integru. In calitate de ministru am semnat contracte de sute de milioane de euro. Toate procedurile de achizitie au fost coordonate personal de mine, toate negocierile cu Banca Mondiala la fel. Nu s-au putut retine in sarcina mea niciun fel de fapte de coruptie cu toate ca am fost supravegheat extrem de atent de DNA”,  le-a zis Bodog senatorilor.

 
„Nu va cer sa votati in niciun fel, va rog sa votati cum va dicteaza constiinta”, a incheiat Bodog.

 
Fostul ministru PSD al Sănătății în 2017-2018, senatorul Florian Bodog, a mai zis în apărarea sa, după ce DNA îl acuză de abuz în serviciu și fals intelectual în legatura cu angajarile de la minister, ca are convingerea ca totul este o razbunare personala a unei foste angajate data afara de el si ca DNA nu l-a chemat niciodata sa dea declaratie.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă