20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFoşti consilieri generali din Bucureşti, cercetaţi penal pentru infracţiuni de corupţie

Foşti consilieri generali din Bucureşti, cercetaţi penal pentru infracţiuni de corupţie

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  inculpaţii Pieptea Cornel, la data faptei consilier general şi lider de grup al unei alianţei politice în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (C.G.M.B.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, Manuela Violeta  Popescu, la data faptei consilier general şi preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă”, a transmis, vineri, DNA.

De asemenea, este cercetat penal administratorul unei societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

”În perioada 2012 – 2013, inculpatul Pieptea Cornel, în calitatea menţionată mai sus, a pretins şi primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăţi comerciale, sumele de 15.000 euro (remişi în sediul Consiliului General al Municipiului Bucureşti) şi 150.000 lei, pentru a–şi exercita influenţa asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Şos. Bucureşti-Ploieşti”, a transmis DNA.

Sursa citatăa precizat că banii au fost remişi în două tranşe înainte şi după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).

Celor trei inculpaţi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis DNA.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă