25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialA lăsat mingea pentru politică. Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales...

A lăsat mingea pentru politică. Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al orașului Tbilisi

Fostul fotbalist georgian Kakha Kaladze, în vârstă de 39 de ani, a fost ales în funcţia de primar al oraşului Tbilisi, potrivit rezultatelor anunţate duminică.

Kakha Kaladze a obţinut, după numărătoarea realizată la 737 de secţii de votare din Tbilisi, 51,06% din totalul voturilor.

Contracandidaţii săi, independentul Aleksandre Elisaşvili, Zaal Udumashvili (Mişcarea Naţională Unită) şi Elene Hoştaria (Georgia Europeană) au obţinut 17,47%, 16,53% şi, respectiv, 7,13%, conform rezultatelor preliminare. Kaladze a fost component al echipei AC Milan, în perioada 2001-2010, şi a câştigat cu echipa italiană de două ori Liga Campionilor. El a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev şi Genoa.

A fost internațional georgian în perioada 1993-2011, în primii trei ani la junior şi tineret. Pentru prima reprezentativă a Georgiei, Kaladze a jucat în 83 de meciuri şi a înscris un gol. Are în palmares cinci titluri naţionale şi patru Cupe ale Georgiei obţinute cu Dinamo Tbilisi, trei titluri în Ucraina şi o cupă câştgate cu Dinamo Kiev, şi opt trofee obţinute cu AC Milan: Serie A, Cupa Italiei, Supercupa Italiei, Liga Campionilor de două ori, Supercupa Europei de două ori şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

În perioada 2001 – 2011, Kaladze a fost desemnat de cinci ori fotbalistul georgian al anului. În 2012, Kakha Kaladze s-a retras din activitatea sportivă şi a intrat în politică. În octombrie 2012 el a devenit ministru al Energiei şi vicepremier, funcţii din care a demisionat în iulie anul acesta, pentru a candida la Primăria oraşului Tbilisi.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă