21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAl doilea test al rachetei la care lucrează SUA și Japonia a...

Al doilea test al rachetei la care lucrează SUA și Japonia a eșuat. Prototipul a ratat ținta. Noua rachetă urma să fie instalată și în Europa de Est

Noua rachetă antibalistică la care lucrează, împreună, Statele Unite și Japonia a eșuat joi în al doilea test de interceptare a unei alte rachete, a anunțat joi Pentagonul, scrie AFP citată de Agerpres.

Prototipul tras de nava militară americană USS John Paul Jones nu a reușit să intercepteze racheta balistică cu rază medie de acțiune lansată de la o bază militară din Hawaii pentru a servi ca țintă, a indicat Agenția americană de apărare antirachetă (MDA) din cadrul Departamentului Apărării.

Primul test s-a încheiat cu succes în februarie, interceptorul reușind să doboare racheta țintă.

Statele Unite și Japonia cooperează strâns în fața amenințării reprezentate de rachetele nord-coreene.

Viitorul interceptor 'SM-3 Block IIA', dezvoltat în comun de cele două țări, urmează să modernizeze sistemul antirachetă AEGIS care este montat la bordul navelor americane și japoneze.

De asemenea, va echipa bateria antirachetă AEGIS care va fi instalată în Polonia cel mai târziu în 2018.

Mai mare și mai puternic decât versiunile actuale, el va fi capabil să intercepteze rachete balistice cu rază medie și intermediară de acțiune.

Mitsubishi și Raytheon produc fiecare părți ale interceptoarelor care sunt asamblate în Statele Unite.

Potrivit MDA, Washingtonul a cheltuit până în acest stadiu 2,2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea noului sistem, iar Japonia aproape un miliard de dolari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă