6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Coreei de Nord la Madrid, somat să părăsească Spania până pe...

Ambasadorul Coreei de Nord la Madrid, somat să părăsească Spania până pe 30 septembrie

Spania i-a cerut, luni, ambasadorului Coreei de Nord să părăsească Madridul înainte de 30 septembrie, declarându-l "persona non grata", ca reacție la testele nucleare și lansările de rachete efectuate de Phenian, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Astăzi (luni), ambasadorul RPDC ((Republica Populară Democrată Coreeană) a fost convocat, i-a fost comunicat că este persona non grata. El va trebui să-și încheie activitatea înainte de 30 septembrie", a anunțat ministerul spaniol al Afacerilor Externe, pe Twitter.

Totodată, șeful diplomației spaniole, Alfonso Dastis, care se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, a confirmat, citat de EFE, că reprezentantul diplomatic al Phenianului, Kim Hyok Chol, a fost informat despre decizia Madridului, care este legată de testele nucleare și balistice realizate de Coreea de Nord.

Conform ministrului, guvernul spaniol a ajuns la concluzia că măsura este necesară deoarece aceste programe "sunt o serioasă amenințare pentru pacea și securitatea internațională".

Dastis a subliniat că decizia a fost luată după ce ambasadorul și autoritățile de la Phenian au fost avertizate în mod repetat.

Guvernul spaniol a reacționat la testele balistice ale nord-coreenilor și pe 31 august, când ambasadorul Coreei de Nord la Madrid a fost convocat și i s-a comunicat decizia de reducere, de la trei la doi, a numărului personalului diplomatic din respectiva reprezentanță.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă