6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel cere Coreei de Nord și Statelor Unite să evite disputele

Angela Merkel cere Coreei de Nord și Statelor Unite să evite disputele

 

Cancelarul german Angela Merkel a criticat conflictul dintre Coreea de Nord și Statele Unite, pledând pentru ca liderii celor două state să găsească o soluție diplomatică, informează Mediafax.

„Nu există o soluţie militară la acest conflict, trebuie soluţionat prin negocieri.Putem evita o catastrofă şi trebuie să facem tot posibilul în acest sens. Eu, cel puţin, fac tot posibilul", a declarat Angela Merkel, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Totodată, cancelarul a criticat tensiunile amplificate de „toate părţile", o referire la Coreea de Nord şi la Statele Unite.



 

 

În cursul zilei de miercuri, preşedintele american, Donald Trump, a catalogat drept „înţeleaptă" decizia liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, de a nu lansa rachete spre Insula Guam.

Atât Angela Merkel, cât şi ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, au lăudat rolul Chinei în a-l convinge pe liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, să amâne lansarea unor rachete spre Insula americană Guam. „Sunt puţin mai optimist. Cred că presiunile Chinei au contribuit la anunţul Coreei de Nord de a amâna lansarea rachetelor spre Insula Guam. Se pare că presiunile Chinei au dat rezultate", a spus Sigmar Gabriel.



 

 

Coreea de Nord a anunţat definitivarea planului de lansare a unor rachete în apropierea Insulei americane Guam, dar Phenianul a părut să facă un pas înapoi, semnalând că nu va aplica în curând acest plan. După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat săptămâna trecută că va reacţiona cu „foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un atrăgea atenţia că analiza posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.



 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă