4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBilanțul morților, după uraganul Irma, a crescut la 12

Bilanțul morților, după uraganul Irma, a crescut la 12

Cel puțin 12 persoane au murit, ca urmare a trecerii uraganului Irma prin Florida, potrivit ultimului bilanț furnizat de serviciile de salvare ale acestui stat din sud-estul Statelor Unite, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Numărul de decese confirmate care pot fi atribuite uraganului Irma se ridică în prezent la 12", a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvând Alberto Moscoso.

Irma a lăsat în urmă pagube considerabile în special în arhipelagul Keys, unde 85% dintre locuințe au fost total sau parțial distruse. Este locul care a fost lovit primul de Irma pe teritoriul SUA duminică dimineață, când uraganul era însoțit de rafale de vânt de peste 215 km/h.


Președintele american Donald Trump a anunțat că se va deplasa joi în Florida pentru a vedea la fața locului amploarea pagubelor, însoțit de soția sa Melania. „La modul general, toate casele din Keys au fost afectate într-un fel sau altul", a declarat marți șeful Agenției americane pentru situații de urgență (FEMA), Brock Long. Circa „25% din casele din Keys au fost distruse și 60% au fost avariate", a mai spus el.



În restul statului Florida, afectat mai puțin grav, viața a început să-și reia cursul normal. Peste 15 milioane de persoane nu dispun în continuare de electricitate, cărora li se adaugă un milion de persoane în statul vecin Georgia. Aeroportul din Miami și-a reluat marți parțial activitatea, operând la 30% din capacitate. Orașul nu a fost scutit de furturi și 25 de persoane au fost arestate, potrivit serviciilor de poliție.



 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă