8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCarl Icahn nu va mai fi consilierul lui Donald Trump

Carl Icahn nu va mai fi consilierul lui Donald Trump

Miliardarul american Carl Icahn a anunțat vineri că renunță la funcția de consilier al lui Donald Trump pentru dereglementare financiară, dar a nu atribuit această plecare declarațiilor președintelui american în legătură cu violențele de la Charlottesville, transmite AFP.

Carl Icahn, 81 de ani, este unul dintre cei mai reputați finanțiști de pe Wall Street. El a fost numit în decembrie "consilier special" al președintelui Trump pe teme de reglementarea cu misiunea de "a se debarasa de reglementările distrugătoare de locuri de muncă frânând creșterea economică".

Într-o scrisoare adresată lui Trump și publicată pe site-ul său, Icahn a amintit pentru a explica plecarea sa de numirea unei alte persoane, Neomi Rao, ca "administrator pentru afacerile de reglementare". În iulie, Neomi Rao a fost confirmată de Senat în acest post.

Numirea lui Icahn a fost criticată de democrați care l-au bănuit că va face să avanseze în cadrul funcției sale dosare în care are un interes financiar direct, cum este cel al reglementărilor de mediu ce se aplică rafinăriilor de petrol.

"Contrar insinuărilor unora dintre opozanții democrați, nu am avut niciodată acces la informații nepublice și nu am profitat de poziția mea", a afirmat Carl Icahn în acest mesaj, adăugând: "Nu cred nici că rolul meu a constituit un conflict de interese".

"Cu toate acestea, am decis să pun capăt colaborării noastre, cu acordul vostru, pentru că nu doresc ca dispute partizane să umbrească administrația dumneavoastră sau activitatea importantă a d-nei Rao", a subliniat Carl Icahn.

Recente declarații făcute de Donald Trump atenunând responsabilitatea grupărilor de extremă-dreaptă și a naționaliștilor albi în cursul violențelor de la Charlottesville (Virginia), la sfârșitul săptămânii trecute, au provocat polemici aprinse.

Donald Trump a fost nevoit să dizolve două dintre consiliile sale economice, alcătuite din șefi de companii și responsabili economici, după ce mulți dintre acești responsabili au decis să demisioneze. Carl Icahn nu făcea parte din niciunul din acestea, reamintește AFP.

Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă