15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCasa Albă a anulat postul de trimis special în Afganistan și Pakistan

Casa Albă a anulat postul de trimis special în Afganistan și Pakistan

Trimisul special al SUA în Afganistan și în Pakistan, Laurel Miller, a demisionat și nimeni nu a fost numit pentru a-l înlocui, într-un moment în care armata americană se pregătește să desfășoare mai mulți militari în regiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, Laurel Miller va reveni la Centrul Rand Corporation, iar secretarul de Stat, Rex Tillerson, nu a decis încă ce va face cu acest post.

Postul a fost creat în ideea că situația din Pakistan și conflictul din Afganistan sunt strâns legate și ar trebui tratate împreună. Însă președintele Donald Trump s-a angajat să reducă bugetul diplomației americane și Rex Tillerson vrea să suprime mai multe posturi de trimiși speciali.

Afganistanul și Pakistanul vor ține acum de Departamentul pentru Asia de Sud și Asia Centrală, care acoperă o zonă mult mai mare, inclusiv India. Conducerea acestui departament este de asemenea vacantă, noua Administrație nefăcând deocamdată nicio nominalizare.

Donald Trump i-a dat comandamentului militar american libertate în a decide măsurile luate pentru Afganistan, unde SUA sunt angajate militar de 16 ani.

Ministrul american al Apărării, Jim Mattis, prevede să desfășoare 5.000 de militari suplimentari în Afganistan, pentru a întări capacitățile armatei afgane împotriva insurecției talibane.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă