7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCasa Albă devine Casa albastră

Casa Albă devine Casa albastră

Herbie Hancock, Dee Dee Bridgewater, Aretha Franklin sau Hugh Masekela s-au numărat printre soliştii de jazz şi blues care au participat vineri, în grădinile Casei Albe, la un concert organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a muzicii Jazz, în prezenţa preşedintelui SUA, Barack Obama şi a primei doamne Michelle Obama, conform AFP.

"În această seară am transformat acest loc în Casa muzicii blues (Blues House)", a susţinut preşedintele american în deschiderea evenimentului. "Mai mult poate decât orice altă formă de artă, jazzul reprezintă în mod clar o formă de exprimare a spiritului american", a adăugat el. Citându-l pe Duke Ellington, preşedintele Obama a subliniat faptul că "muzica jazz este un excelent barometru al libertăţii".

La eveniment au mai participat artiştii Chick Corea, Jamie Cullum, Al Jarreau, Diana Krall, Pat Metheny şi Bobby Watson.

"Am crescut într-o familie în care se asculta jazz", a susţinut şi Michelle Obama, originară din cartierele de sud din Chicago. "În fiecare dimineaţă, bunicul meu îşi începea ziua cu jazz. Tatăl meu era nebun după jazz şi eu m-am căsătorit cu un bărbat care adoră această muzică", a adăugat ea.

Ziua internaţională a muzicii jazz a fost lansată în 2012 de Unesco şi Institutul pentru Jazz Thelonious Monk, pentru a promova această muzică ce inspiră libertate, creativitate, unitate şi dialog.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă