6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCea mai influentă ţară la nivel mondial. Franța ar fi urcat de...

Cea mai influentă ţară la nivel mondial. Franța ar fi urcat de pe locul cinci pe primul loc, înaintea Statelor Unite

Franţa se regăseşte, pentru prima dată, în fruntea clasamentului Soft Power, care indică ţările cele mai influente din punctul de vedere al "deschiderii şi toleranţei", anunță zarul Le Figaro citat de Mediafax.

Indicele ia în considerare şi alţi factori, cum ar fi cultura, educaţia şi chiar şi gastronomia.

Franţa a detronat astfel, în acest an, Statele Unite, după ce în 2016 se situa doar pe poziţia a cincea.

Ascensiunea Franţei se datorează parţial "dinamismului adus de alegerea lui Emmanuel Macron ca preşedinte al ţării", susțin jurnaliștii francezi.

Pe de altă parte, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Franța devine și cea mai mare putere militară din UE, înaintea Germaniei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă