10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCetățenii din UE vor putea intra fără viză în Marea Britanie chiar...

Cetățenii din UE vor putea intra fără viză în Marea Britanie chiar și după Brexit, anunță Londra

Guvernul britanic intenţionează să menţină călătoriile fără vize în Marea Britanie pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, chiar şi după Brexit, iar planurile pentru sistemul britanic de imigrare urmează să fie prezentate în toamnă, relatează joi BBC News citat de Mediafax.

Propunerile oficiului de Interne de la Londra ar însemna că vizitatorii din ţările Uniunii Europene ar avea nevoie doar de permisiunea de a lucra, de a studia sau de a se stabili în Marea Britanie. În prezent, cetăţenii UE beneficiază de astfel de libertăţi, fără restricţii.

Potrivit analiştilor, una dintre marile provocări ale acestei măsuri ar fi modul în care sistemul urmăreşte dacă vizita unui cetăţean UE se transformă într-o şedere pe termen lung care ar necesita o viză.

Guvernul britanic susţine că verificările actuale privind imigraţia au fost gestionate prin accesul la locuri de muncă şi la servicii sociale, nu doar prin capacitatea de a controla intrarea pe la o frontieră.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„El Clasico”, decis în prelungiri! Golul lui Jude Bellingham o duce pe Real Madrid aproape de un nou titlu

Real Madrid este foarte de a-și adjudeca al 36-lea titlu din istorie după ce s-a impus cu scorul de 3-2 în marele derby contra...

Titi Aur vrea un plan concret din partea autorităților pentru limitarea accidentelor rutiere

Fostul pilot de raliuri Titi Aur trage un semnal de alarmă asupra numărului accidentelor rutiere din ţara noastră şi cere autorităţilor măsuri pentru limitarea...

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...
Ultima oră
Pe aceeași temă