Cine este presupusul autor al atentatului terorist de pe Champs-Élysées. Bărbatul a mai fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trei tentative de omor, dintre care două vizând poliţişti

de Iulia Iancu

Cine este presupusul autor al atentatului terorist de pe Champs-Élysées. Bărbatul a mai fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trei tentative de omor, dintre care două vizând poliţişti

Un bărbat condamnat la 15 ani de închisoare pentru trei tentative de omor, dintre care două vizând poliţişti este principalul suspect în cazul atacului armat de pe Champs-Élysées, soldat cu uciderea unui poliţist şi cu rănirea gravă a altor doi. Poliția a emis mandat de arestare pentru încă un suspect, informează Le Figaro. Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă ISIS, iar atacatorul a fost împușcat. 

Poliţia franceză a descins la locuinţa din Chelles a francezului Karim Cheurfi, principalul suspect al atacului, condamnat pentru atacarea unui poliţist în 2001. Publicația Le Parisien afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele francezului, în vârstă de 39 de ani, însă apropiați ai grupării ISIS afirmă că atacatorul ar fi fost belgianul Abu Yussef.

 

„Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic", a scris Amaq, apropiată grupării Stat Islamic.

Pseudonimul atacatorului „Abu Yusuf al-Beljiki” indică faptul că acesta este belgian şi că are legături cu jihadiştii. Cu toate acestea, surse din poliție citate de AP susțin informația inițială, potrivit căreia bărbatul împușcat ar fi Cheurfi.

 


Citește și: Statul Islamic lovește la Paris, cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale. Atacatorul ar fi un francez condamnat la 15 ani, pentru că a încercat să omoare un polițist și pe fratele lui. Un al doilea suspect este căutat | FOTO+LIVE VIDEO

Un polițist a fost omorât, iar alți doi sunt grav răniți, într-un atentat terorist revendicat de gruparea Statul Islamic, cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale din Franța. Atacatorul a fost împușcat, iar o turistă a fost zgâriată de un glonț. Președintele Francois Hollande a anunțat că atacul de pe bulevardul Champs-Elysées a fost unul terorist.  


Știre în curs de actualizare. 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate