Comandantul trupelor armate ale SUA în Europa: Rusia continuă să acționeze în mod agresiv, în întreaga zonă a Mării Negre. Toată lumea știe că le asigură arme și muniție separatiștilor din Donbas

de Roxana Petre

Comandantul trupelor armate ale SUA în Europa: Rusia continuă să acționeze în mod agresiv, în întreaga zonă a Mării Negre. Toată lumea știe că le asigură arme și muniție separatiștilor din Donbas

General Locotenentul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, Rusia acționează într-un mod agresiv, „în întreaga zonă a Mării Negre”.

Totodată, el s-a declarat dezamăgit că „Rusia nu a mai fost transparentă cu exercițiile ei”.

„ Sunt dezamăgit că Rusia nu a fost mai transperantă cu exerciţiile ei. Continuă să acţioneze, cred, într-un mod agresiv. Şi e valabil în întreaga zonă a Mării Negre. Avem 10.000 de soldaţi ruşi care ocupă părţi din Georgia, în Abhazia şi Osetia de Sud, şi care în mod clar nu intenţionează să plece, deşi au spus că vor face acest lucru după invadarea Georgiei, prin intermediul înţelegerii făcute de Sarkozy (Nicolas Sarkozy, fost preşedinte al Franţei – n.r.)”, a afirmat generalul american.

În ceea ce privește activitatea Rusiei în Ucraina, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa susține că rușii le dau separatiștilor arme.

„Activităţile pe care le susţin în zona Donbas, estul Ucrainei. Toată lumea ştie că Rusia le asigură separatiştilor care încearcă să submineze conducerea Ucrainei muniţie, sisteme de armament, leadership şi în mod clar nu respectă suveranitatea Ucrainei, dar nici nu respectă OSCE, nu permit reprezentanţilor OSCE să îşi facă treabă.Cu toţii vrem ca procesul de la Minsk să funcţioneze, să ajungem la o soluţie politică în Ucraina, dar faptul că ruşii nu permit misiunii speciale de monitorizare a OSCE să îşi facă treaba este dezamăgitor”, a mai afirmat Ben Hodges. 

Totodată, generalul american a făcut un apel la transparență.

„ Ruşii au o şansă, în august şi septembrie, cu exerciţiul lor Zapad-17. Vor avea multe mii de soldaţi, avioane şi aşa mai departe care desfăşoară exerciţii în Belarus şi în vestul Rusiei, în districtul militar de vest. I-aş ruga să fie la fel de transparenţi ca noi, să invite presa şi observatorii, nu doar la minimum, ci să îi invite ca să vadă ce fac. Asta ar contribui mult la a reduce temperatura şi îngrijorarea pe care o au ţările cu privire la intenţiile lor reale. Desigur, este de aşteptat ca Rusia să desfăşoare exerciţii, la fel ca noi, dar cred că lipsa de transparenţă este cea care îngrijorează lumea”, potrivit oficialului.

Generalul Hodges a efectuat, în această săptămână, o vizită la baza militară Mihail Kogălniceanu, unde a participat la pregătirile pentru exerciţiul militar NATO de amploare care va avea loc în iulie.

Pe aceeași temă:

 

Comandantul trupelor armate ale SUA în Europa: România este un lider în NATO, însă trebuie să continue procesul de modernizare a armatei 

General Locotenentul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, este „un aliat minunat” în cadrul NATO, dar că trebuie să continue eforturile de modernizare a echipamentelor militare.
 

 

 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate