19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDefecțiunile la sistemul informatic al companiei British Airways cauzează noi perturbări ale...

Defecțiunile la sistemul informatic al companiei British Airways cauzează noi perturbări ale zborurilor

Compania British Airways (BA) a anunțat, luni, noi perturbări ale zborurilor de plecare de pe aeroportul londonez Heathrow, pentru a treia zi consecutiv, ca urmare a unei defecțiuni majore la sistemul informatic, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Astfel, la 08.45 (07.45 GMT), mai multe zboruri au avut întârzieri, însă niciunul nu a fost anulat dintre cele 60 de zboruri prevăzute de companie de la începutul zilei pe aeroportul Heathrow.

„O mare proporție de zboruri naționale" ar urma să fie asigurată, a anunțat companie într-un comunicat. Ea le cere clienților săi să verifice înainte de a se duce la aeroport, dacă plecarea avionului lor este menținută, pentru a evita repetarea scenelor de haos care au marcat ziua de duminică. Totodată, British Airways a anunțat că intenționează să asigure integralitatea zborurilor internaționale de pe Heathrow, principalul său hub.

La Gatwick, un alt mare aeroport londonez pe care operează campania, British Airways a anunțat că a menținut totalitatea programului de zboruri, fără perturbări.

Începând de sâmbătă, problemele de alimentare cu energie electrică au cauzat o vastă pană de curent la sistemele informatice ale companiei, provocând anulări și întârzieri pentru o serie de zboruri. Pana de curent, survenită în plin weekend prelungit, ar putea costa scump compania, unele studii avansând cifre de până la 100 milioane de lire sterline (115 milioane de euro). British Airways a anunțat că va analiza cererile pentru restituirea cheltuielilor ale clienților săi care nu au putut călători și că o politică de rambursare „mai suplă" a fost pusă în aplicare.

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă