Doi marinari au murit după ce o navă sub pavilion panamez a naufragiat în Marea Neagră

de Gabriel Mihai

Foto: Arhivă

UPDATE 17,15: Cel puțin doi marinari s-au înecat, miercuri, în urma naufragiului în Marea Neagră al unei nave cargou cu echipaj format din marinari ruși, ucraineni și georgieni, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei.

"Echipele de salvare au găsit corpurile a doi membri ai echipajului", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a filialei ministerului în Crimeea, Elizaveta Miroșnitcenko.

Aceasta a precizat că operațiunea de salvare continuă.


O navă cargo, care naviga sub pavilion panamez, având la bord 12 marinari de naționalitate rusă, ucraineană și georgiană, a naufragiat miercuri în Marea Neagră, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență de la Moscova, citat de AFP.

O persoană a fost găsită de echipele de intervenție, alte patru fiind localizate și sunt pe cale să fie aduse în barca de salvare, a declarat agenției de presă RIA Novosti un înalt responsabil al filialei din Crimeea a ministerului, Vladimir Ivanov, care nu a spus nimic despre soarta celorlalți marinari.

"Marinarul scos din apă se află într-o stare gravă, el suferind de hipotermie puternică. Temperatura apei este în zonă de 7-8 grade", a spus Ivanov, citat de RIA Novosti, indicând că naufragiul s-a produs în zona strâmtorii Kerci.

La bordul cargoului "Gheroi Arsenala" se aflau "opt ruși, trei ucraineni și un georgian", a precizat acesta.

RIA Novosti informează că erau de fapt "doi ruși, nouă ucraineni și un georgian".

Nava, care a părăsit portul Azov, în sudul Rusiei, se îndrepta cu o încărcătură de cereale spre Turcia.

Operațiunile de salvare sunt complicate din cauza condițiilor meteorologice dificile — valuri înalte și rafale de vânt, care ajung la 20 de metri pe secundă.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate