15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Trump anunță că Statele Unite vor impune noi sancţiuni regimului de...

Donald Trump anunță că Statele Unite vor impune noi sancţiuni regimului de la Phenian

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că va impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, în contextul tensiunilor cu regimul Kim Jong-Un, care a efectuat o serie de teste nucleare şi balistice, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

"Vom impune sancţiuni suplimentare Coreei de Nord", a declarat joi Donald Trump cu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a efectuat în ultimul an o serie de teste nucleare şi balistice, ameninţând cu atacuri Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite.

Donald Trump a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a ameninţa Statele Unite.

"În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă