Donald Trump va face o vizită în Marea Britanie, dar nu se va întâlni cu regina

de Mihai Diac

Donald Trump va face o vizită în Marea Britanie, dar nu se va întâlni cu regina

Preşedintele SUA, Donald Trump, va efectua o vizită în Marea Britanie la începutul anului 2018, dar nu va avea nicio întâlnire cu regina Elisabeta a II-a, afirmă miercuri surse oficiale citate de publicaţia Evening Standard, potrivit Mediafax.

Explicația acestei situații este că Trump nu va avea o vizită oficială ci doar o vizită de lucru, al cărei protocol nu prevede întâlniri cu regina.

Diplomaţi americani şi britanici discută detaliile vizitei preşedintelui Donald Trump la Londra. În contextul criticilor unor politicieni britanici la adresa lui Donald Trump şi pentru evitarea unor proteste masive, vizita oficială a liderului american nu va fi de stat, ci de lucru, astfel că nu va include nicio întâlnire cu regina Elizabeth a II-a.

Premierul Theresa May şi-a atras critici pentru că l-a invitat pe Donald Trump într-o vizită de stat, un privilegiu acordat, conform uzanţelor britanice, preşedinţilor americani aflaţi în al doilea mandat. Iniţiativa Theresei May de a-l invita pe Donald Trump a generat temeri privind izbucnirea unor proteste masive cu ocazia vizitei preşedintelui american.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate