14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialExpert ONU: Sancțiunile impuse regimului Maduro nu reprezintă o soluție la criza...

Expert ONU: Sancțiunile impuse regimului Maduro nu reprezintă o soluție la criza din Venezuela

Impunerea de sancțiuni Venezuelei nu reprezintă răspunsul pentru soluționarea crizei economice și politice, în contextul în care populația se confruntă cu lipsa de alimente și medicamente, susține un expert al ONU, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

„Sancțiunile vor înrăutăți situația populației din Venezuela, care suferă deja din cauza inflației mari și a lipsei de acces la o alimentație adecvată și la medicamente. Fac apel la toate țările să evite aplicarea sancțiunilor, dacă ele nu sunt aprobate de Consiliul de Securitate al ONU, așa cum cere Carta ONU'', a declarat Idriss Jazairy, raportor special al ONU privind impactul negativ al măsurilor coercitive unilaterale asupra drepturilor omului.

Miercuri, Washingtonul a impus sancțiuni în cazul a opt oficiali venezueleni, pentru rolul lor în crearea unui organism legislativ atotputernic, loial președintelui Nicolas Maduro, dar s-a abținut de la o acțiune împotriva industriei petroliere vitale a Venezuelei, membră a OPEC.


Citește și: Reuters: Regimul lui Nicolas Maduro, dependent de Rusia pentru finanțare. Ce oferă Venezuela la schimb

Regimul președintelui Nicolas Maduro a devenit tot mai dependent de Rusia pentru finanțare, în contextul în care Venezuela este într-o criză economică și politică profundă, oferind la schimb Moscovei active ale companiilor de stat, în special din industria petrolieră.


 

 

Peste 125 de persoane și-au pierdut viața în violențe de când opoziția a declanșat în aprilie un val continuu de proteste.

În urmă cu o săptămână, Venezuela a inaugurat un nou superorganism legislativ, care are ca sarcină rescrierea Constituției și acordarea de largi puteri formațiunii politice a lui Maduro, Partidul Socialist (aflat la guvernare), în pofida protestelor și a condamnărilor din întreaga lume, care susțin că respectivul organism subminează libertatea democratică.

Biroul ONU pentru drepturile omului a afirmat marți că forțele de securitate venezuelene au recurs sistematic la forță pentru a înăbuși protestele, omorând zeci de persoane, și a reținut 5.000 de persoane din aprilie, dintre care 1.000 de află încă în arest.


Cele mai citite

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...
Ultima oră
Pe aceeași temă