FBI confirmă oficial că anchetează posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, precum și eventuale legături între Moscova și Donald Trump

de Mihai Diac

James Comey, directorul FBI (Foto: http://openmedianews.com)

Directorul Biroului Federal de Informații (FBI), James Comey, a confirmat luni, într-un demers neobișnuit, că agenția anchetează posibila implicare a Guvernului Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 din SUA, informează presa internațională citată de Agerpres.

FBI anchetează inclusiv eventualele legături dintre Moscova și echipa de campanie a președintelui Donald Trump.

BBC notează că, de regulă, FBI nici nu confirmă, nici nu discută anchetele în desfășurare.

În cadrul unei audieri în Congresul SUA, James Comey a spus că ancheta "include verificarea unor legături de orice natură între persoane asociate campaniei lui Trump și Guvernul din Rusia, precum și posibilitatea de a fi existat o coordonare între campanie și eforturile părții ruse".

"Întrucât este o anchetă în derulare, iar elementele sunt secrete, nu pot da mai multe detalii despre ce facem și despre ce persoane fac obiectul verificărilor", a precizat directorul FBI.

Oficialul FBI a afirmat că ancheta a început în iulie 2016, dar a evitat să estimeze când va fi finalizată, potrivit publicației Los Angeles Times. Aceeași sursă arată că oficialul a refuzat să răspundă la întrebarea unui membru al Camerei Reprezentanților care a dorit să știe dacă există deja dovezi că persoane asociate campaniei lui Trump s-ar fi "intersectat" cu entități ale statului rus.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate