23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Furtună puternică la Moscova. 15 persoane au murit, iar...

FOTO + VIDEO. Furtună puternică la Moscova. 15 persoane au murit, iar 200 au fost rănite

UPDATE 18,45: Furtuna de la Moscova s-a soldat cu 15 morți, relevă ultimul bilanț al autorităților ruse, prezentat marți seară de agenția oficială TASS.

În plus, circa 200 de oameni au fost răniți, a declarat purtătoarea de cuvânt Svetlana Petrenko.


11 persoane au murit și 168 au fost rănite, în urma unei furtuni puternice care a lovit, luni seara, capitala Rusiei, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de Departamentul pentru Sănătate de la Moscova, informează TASS, citat de Mediafax.

„În total, 168 de persoane au cerut asistenţă medicală, iar 146 dintre acestea au fost internate în 15 spitale din Moscova. 38 de oameni au fost externaţi în cursul nopţii. 108 persoane, între care 22 de copii, rămân spitalizate, majoritatea în stare moderat severă sau satisfăcătoare. Opt persoane se află în stare gravă", a declarat şeful Departamentului pentru Sănătate de la Moscova,  Alexei Khripun.

Furtuna puternică a cauzat moartea a 11 persoane – cinci femei şi şase bărbaţi. Potrivit autorităţilor de la Moscova, este cel mai mare număr de morţi în urma unei furtuni după anul 1998. Mii de copaci au fost doborâţi pe străzile din capitala Rusiei, iar numărul maşinilor avariate nu a putut fi stabilit încă. Totodată, vântul puternic, grindina şi ploaia torenţială au afectat reţeaua de electricitate.

Potrivit meteorologilor, vântul a atins viteze de 110 kilometri pe oră, un fenomen extrem de rar pentru Moscova. Furtuna a provocat daune structurale mai multor clădiri, iar acoperişul Senatului de la Kremlin a fost serios avariat.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă