22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Ce a făcut directorul de comunicare al lui Trump, la scurt...

FOTO. Ce a făcut directorul de comunicare al lui Trump, la scurt timp după ce a fost dat afară: A cinat la hotelul președintelui, din Washington, cu mai multe persoane din anturajul lui Donald Trump

Președintele american Donald Trump a renunțat, după 10 zile, la Anthony Scaramucci, pe care îl numise ca director de comunicare. După aflarea veștii, Anthony Scaramucci a fost văzut luând cina la restaurantul Hotelului Trump din Washington DC, scrie Daily Mail. Potrivit tabloidului britanic, Scaramucci a stat toată seara pe telefon și aproape că nu s-a apropiat de mâncare.

El a fost însoțit de fosta purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump în perioada campaniei prezidențiale Katrina Pierson și de alți angajați din Administrația Trump, alături de care s-a așezat la o masă discretă din restaurant.

În fotografia obținută exclusiv de Daily Mail, Pierson poate fi surprinsă alături de directorul de comunicare proaspăt demis.  Astfel, există posibilitatea ca președintele Donald Trump să îi ceară fostei sale purtătoare de cuvânt explicații, privind prezența ei la respectiva masă.

Scaramucci a ajuns la restaurant la scurt timp după ce Donald Trump a scris pe Twitter că „este o zi frumoasă la Casa Albă”. Președintele american a făcut precizarea în jurul orei 18.00, subliniind că „nu este haos” în clădire, după demiterea directorului de comunicare.

Potrivit Daily Mail, plecarea bruscă a lui Scaramucci ar reprezenta o încercare a Marinei de a obține controlul asupra Casei Albe.
„Generalul Kelly are autoritatea deplină de a acționa la Casa Albă, așa că toată echipa îi va da socoteală lui”, a spus purtătoarea de cuvânt Sarah Huckabee Sanders.

Un oficial de la Casa Albă a declarat, luni, că nicio persoană din echipa lui Trump, între care Jared Kushner, Ivanka Trump și Sarah Huckabee Sanders, nu a protestat la demiterea directorului de comunicare.

„Nu cred că a fost cineva șocat, ci este mai degrabă o ușurare”, a spus oficialul.

Scaramucci s-a certat cu un consilier prezidențial

Luni după-amiază, Scaramucci a fost văzut purtând o discuție animată cu consilierul prezidențial Kellyanne Conwy. Potrivit unei surse citate de CBS, la scurt timp, el ar fi fost escortat din Casa Albă.

Decizia lui Trump privind demiterea directorului de comunicare vine la doar câteva zile după ce Scaramucci a lansat o tiradă verbală extrem de dură la adresa unor înalţi oficiali din administraţia Trump. Astfel, Scaramucci s-a lăudat că el răspunde direct preşedintelui Trump, ci nu şefului de cabinet John F. Kelly.

De exemplu, și-a numit un coleg „schizofrenic paranoic”, iar un altuia i-a adresat cuvinte vulgare, ceea ce l-a determinat pe Rince Priebus să demisioneze.

„Anthony Scaramucci va părăsi postul de director de comunicare. El a simțit că este mai bine să îi lase loc șefului de cabinet John Kelly să își construiască propria echipă. Îi urăm toate cele bune”, a precizat Casa Albă, într-un comunicat.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a precizat că președintele Trump „a simțit că observațiile lui Anthony Scaramucci au fost inadcvate pentru cineva care deține o asemenea poziție”. În urmă cu 10 zile, anunțul numirii sale ca director de comunicare, i-a făcut pe purtător de cuvânt Sean Spicer şi a şeful de cabinet Reince Priebus să își dea demisia.

 

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă