13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Ipoteză șocantă: Modelul britanic răpit în Italia și-ar fi înscenat sechestarea....

FOTO+VIDEO. Ipoteză șocantă: Modelul britanic răpit în Italia și-ar fi înscenat sechestarea. A fost la cumpărături cu agresorul ei, care a încercat să vândă povestea ziarelor de scandal

Presupusa răpire a fotomodelului britanic Chloe Ayling naște numeroase semne de întrebare. Atât surse din rândul anchetatorilor, cât și jurnaliștii italieni se întreabă dacă tânăra nu și-a pus, de fapt, la cale răpirea în Italia, iar suspectul Lukasz Herba s-ar fi oferit să o ajute, scrie publicația britanică Daily Mail. 

Chloe Ayling, care ar fi fost răpită în Italia și ținută la o fermă timp o săptămână, legată și îmbrăcată sumar, le-a povestit anchetatorilor că presupusul ei răpitor ar fi dormit alături de ea mai multe zile, dar nu a încercat niciodată să o abuzeze sexual. Ea a mai spus că răpitorul i-a cumpărat ciocolată și lenjerie intimă. 



”În a doua seară de la răpire, mi-a scos cătușele de la picioare și m-a asigurat că îmi va da drumul, că nu trebuie să încerc să fug. Din acel moment, am dormit în pat cu el. Nu m-a abuzat, nici nu mi-a cerut favoruri sexuale, pentru că membrii rețelei Moartea Neagră aplică pedepse categorice celor care se ating de fetele răpite. Mi-a spus că, dacă încerc să evadez, membrii rețelei mă vor omorî. Am băut numai din sticle îmbuteliate, îmi era teamă că voi fi otrăvită”, a povestit modelul, pentru tabloidul The Sun. Ea a mai spus și că, în timpul sechestrării, a început să aibă o relație apropiată cu răpitorul ei.

Răpitorul ar fi încercat să vândă o poveste cu un model răpit de ruși tabloidelor britanice 

Pe de altă parte, anchetatorii italieni pun sub semnul întrebării poveștile celor doi. Procurorul italian Paolo Storati a spus că presupusul agresor ar fi mitoman și ar fi încercat să vândă povestea răpirii modelului tabloidului Daily Mirror.

La două zile după ce a răpit-o pe Chloe Ayling, Herba le-a scris jurnaliștilor de la Daily Mirror, propunându-le un text intitulat ”Fotomodel britanic, răpit de mafia rusă”, oferindu-se să le vândă și fotografii cu ea. Polonezul le-a spus polițiștilor italieni că a susținut implicarea mafiei ca povestea ”să atragă atenția”, conform The Daily Telegraph.

Totuși, Chloe Ayling a susținut că nu a știut nimic despre tentativa lui Herba de a vinde povestea ziariștilor britanici.

Pe de altă parte, o sursă din Poliție le-a spus jurnaliștilor de la Daily Mail, luni seară, că anchetatorii nu exclud posibilitatea ca modelul și Herba să fi fost complici, deși, până acum, această ipoteză nu a putut fi probată. ”În primele două zile de interogatoriu, nici Chloe Ayling, nici Herba nu au cooperat cu polițiștii. Cei doi au fost văzuți împreună cu alte ocazii. Nu reușim să găsim nici o dovadă că ar fi fost ademenită să vină în Italia pentru o ședință foto, așa cum susține ea”.

Mai mult, deși era sechestrată, Ayling ar fi fost dusă la cumpărături de răpitorul ei. Când a fost întrebată de anchetatori despre acest lucru, modelul a izbucnit în lacrimi și nu a răspuns nimic.

După șase zile de la răpire, Herba a hotărât să o elibereze, ducând-o la Consulatul Britanic din Milano, spunând că regretă ce a făcut și că nu ar fi trebuit să o răpească pe mama unui copil de doi ani. În timpul anchetei, polițiștii au mai descoperit și că Ayling și Herba s-au cunoscut la Paris, cu ocazia unei alte ședințe foto.

Până acum, oamenii legii au identificat încă o persoană implicată în răpire, dar nu au reușit să dea de urma celorlalți trei agresori despre care a povestit Ayling.

În ciuda controverselor, cazul este cercetat ca o răpire, le-a declarat o sursă din Poliția britanică jurnaliștilor de la Daily Mail.

Presa italiană pune sub semnul scenariul răpirii 

Și presa italiană a scris despre inadvertențele din poveștile celor doi. Astfel, La Repubblica a notat: ”Răpirea și drogarea cu ketamină sunt reale. Dar sunt foarte multe fapte care nu se leagă. Ea îl cunoștea pe răpitor. S-au cunoscut în luna aprilie, la o ședință foto, la Paris. Înainte de răpire, a sunat la agenția unde lucrează și a propus un pictorial la Milano. A cerut să lucreze cu ea. Le-a trimis mapa lui cu poze și a plătit în avans”.

Avocatul respinge acuzațiile 

În timpul răpirii, Chloe și-a pierdut pantofii. A dus-o și i-a cumpărat încălțăminte”, a declarat o persoană din anturajul modelului, pentru Daily Mail.

Avocatul modelului, Francesco Pesce, a respins zvonurile privind complicitatea dintre Ayling și răpitorul ei.

”I s-a spus că va fi vândută cuiva din Orientul Mijlociu ca sclavă sexuală. I s-a spus că membrii rețelei sunt cu ochii pe ea și, dacă încearcă să fugă, va fi omorâtă. Așa că s-a gândit că cea mai bună idee ar fi să coopereze cu răpitorul ei și să-i câștige încrederea, ca să fie eliberată cât mai repede. A acceptat să meargă cu el la cumpărături și să-și ia pantofi, ca să nu îl supere. Dar cred că ea era îngrozită”, a declarat avocatul, la postul Radio 4.

Și Carla Belucci, una dintre prietenele modelului, le-a spus jurnaliștilor că i-a povestit că a fost ”îngrozitor”: ”Încearcă să fie puternică. Mi-a spus că a fost drogată și cred că abia acum începe să-și amintească prin ce a trecut. Este tânără, este naivă. În locul ei, eu nu aș fi călătorit de una singură în altă țară”.

Marți, viața lui Chloe părea să fi revenit la normal, pregătindu-se de un pictorial pentru The Sun, conchide Daily Mail.


Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă