15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialInvestiții RECORD ale Arabiei Saudite în Rusia. Despre ce sumă este vorba

Investiții RECORD ale Arabiei Saudite în Rusia. Despre ce sumă este vorba

Fondul suveran de investiţii al Arabiei Saudite, Public Investment Fund (PIF), a încheiat un parteneriat cu fondul Russian Direct Investment Fund (RDIF) prin care va investi în Rusia o sumă record de 10 miliarde de dolari, informează Mediafax.

Citește și: Prințul Arabiei Saudite își donează ÎNTREAGA AVERE în scopuri caritabile

“Am ajuns la un acord final şi formăm un parteneriat cu fondul suveran din Arabia Saudită în cadrul căruia PIF va investi 10 miliarde de dolari în proiecte de pe teritoriul Rusiei. Aceste fonduri vor fi alocate în următorii 4-5 ani”, a declarat şeful RDIF, Kirill Dmitriev, conform RIA Novosti.

El a arătat că primele patru-cinci acorduri de investiţii vor fi semnate în următoarele două-trei luni, fiind posibil să fie atraşi parteneri din China, Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite.

RDIF intenţionează să încheie 10 acorduri cu PIF înainte de sfârşitul anului 2015, dintre care şapte se află în faze finale.

Noul parteneriat ar putea utiliza un mecanism de co-investiţii automate, testat în cadrul unui fond de investiţii ruso-chinez.

PIF şi-a exprimat interesul să investească în agricultură, medicină, retail, logistică şi sectorul imobiliar, a arătat Dmitriev.

Parteneriatul fondurilor de investiţii din Rusia şi Arabia Saudită nu exclude posibilitarea unor investiţii în alte ţări.

RDIF a semnat totodată un acord de cooperare cu Saudi Arabian General Investment Authority (SAGIA), pentru a identifica împreună proiecte de investiţii în Rusia.

SAGIA ar trebui şi să faciliteze accesul companiilor ruseşti pe piaţa arabă.

Rusia şi Arabia Saudită au semnat luna trecută mai multe acorduri de cooperare, inclusiv un memorandum de înţelegere, la Forumul Economic de la St. Petersburg.

Prinţul saudit Mohammed bin Salman Al Saud şi preşedintele rus Vladimir Putin au jucat un rol important în încheierea parteneriatului, a spus şeful RDIF.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă