15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMAE: Atenționare de călătorie, în Italia, unde va avea loc o grevă...

MAE: Atenționare de călătorie, în Italia, unde va avea loc o grevă națională la nivelul transportului aerian

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că miercuri va avea loc o grevă națională la nivelul transportului aerian, în intervalul orar 13.00 – 17.00. Astfel, geva poate afecta cursele aeriene efectuate pe rutele naționale și internaționale, având ca origine sau destinație aeroporturile de pe teritoriul țării.

Pentru informații actualizate cu privire la serviciile de transport afectate, se recomandă consultarea site-ului Autorității Aeronautice Civile https://www.enac.gov.it/Home/, respectiv a site-urilor companiilor de transport aerian.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de urgență: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet http://roma.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în „App Store" și „Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă