20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialNetanyahu oferă ajutorul Israelului pentru victimele cutremurului din Iran

Netanyahu oferă ajutorul Israelului pentru victimele cutremurului din Iran

Premierul Benjamin Netanyahu a propus ca Israelul să furnizeze, prin intermediul Crucii Roșii, ajutor medical victimelor seismului care s-a soldat cu peste 400 de morți în Irak și mai ales în Iran, informează miercuri AFP citată de Agerpres.

Iranul este, prin tradiție, o țară considerată inamic al statului israelian.

'După ce am văzut imaginile sfâșietoare cu bărbați, femei și copii acoperiți de dărâmături, am dat ordin să propunem Crucii Roșii acordarea de asistență medicală pentru victimele irakiene și iraniene', a declarat Netanyahu marți seara.

Premierul israelian a făcut aceste declarații, difuzate miercuri de mass-media din Israel, în cadrul unui discurs video destinat participanților la Conferința federațiilor evreiești din America de Nord, reunite la Los Angeles, în California.

'Am afirmat de nenumărate ori că nu avem un conflict cu poporul iranian. Conflictul nostru se referă strict la regimul tiranic ce i-a luat ostatici (pe iranieni) și care ne amenință cu distrugerea. Însă simțul nostru al umanității este mai puternic decât ura lor', a adăugat premierul Netanyahu.

Potrivit mass-media israeliene, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a respins propunerea lui Netanyahu din cauza faptului că autoritățile iraniene refuză orice contact cu Israelul. Israelul și Iranul se consideră reciproc țări inamice. Liderii israelieni nu încetează să denunțe planurile, în opinia lor, hegemonice ale Teheranului în Siria și Liban, țări ce se învecinează cu Israelul, precum și ambițiile nucleare iraniene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă