Noua consilieră a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, are și cetățenia română

de Mihai Diac

Igor Dodon

Președintele Igor Dodon, care pledează ca persoanele cu funcții de răspundere în Republica Moldova să dețină doar cetățenia acestui stat, a numit-o miercuri, prin decret prezidențial, pe Cristina Buga în funcția de consilier al său pentru relațiile cu diaspora.

Președintele Dodon a anunțat această decizie într-o postare pe contul său de Facebook, în care precizează că Cristina Buga este "revenită recent în Moldova".

Cristina Buga deține, pe lângă cetățenia Republicii Moldova, și pe cea a României, informează presa de la Chișinău.

Cristina Buga a locuit peste zece ani în Franța, și-a făcut studiile la Universitatea 'Pierre Mendes France' din Grenoble și a obținut masteratul în economie internațională și doctoratul în științe economice la Universitatea din Grenoble.

Timp de mai mulți ani, Cristina Buga a activat ca profesor asociat în științe economice la Universitatea din Grenoble și cercetător asociat în afaceri internaționale la Universitatea din Pretoria.

Candidatura Cristinei Buga, care a întrunit mai multe criterii esențiale, a fost selectată în urma unui concurs la care au fost depuse peste 100 de dosare, indică Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Una dintre primele misiuni ale Cristinei Buga este organizarea, în cadrul vizitei lui Igor Dodon de săptămâna viitoare în Turcia, a unei întâlniri cu reprezentanții diasporei moldovenești din Istanbul.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate