15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialO navă a Marinei americanei a tras, marți, focuri de avertisment în...

O navă a Marinei americanei a tras, marți, focuri de avertisment în direcția unei nave iraniene în Golful Persic

O navă a Marinei americane a tras focuri de armă în direcția unei nave iraniene care se apropiase la mai puțin de 140 de metri, a declarat un oficial al Ministerului Apărării american, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

"Nava Marinei iraniene s-a apropiat cu viteză mare. Ea nu a răspuns semnalelor sau apelurilor, astfel că nava americană a fost nevoită să tragă focuri de avertisment", a declarat oficialul american sub rezerva anonimatului.

Nava americană USS Thunderbolt era însoțită de mai multe ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă americane, a mai spus oficialul american, care a precizat că vasul iranian părea să fi aparținut Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, unitatea de elită a regimului iranian, creată în 1979 de ayatollahul Khomeini.

Incidentul s-a produs la 03:00 ora locală (00:00 GMT), în nordul Golfului Persic. După focurile de avertisment, nava iraniană s-a oprit, iar nava de patrulare americană, USS Thunderbolt, și-a reluat călătoria.

Acest episod este ultimul dintr-o serie de incidente în care au fost implicate nave americane și iraniene. În ianuarie, distrugătorul USS Mahan a tras trei semnale de avertisment în direcția a patru nave de luptă aparținând Gardienilor Revoluției Iraniene care s-au apropiat în mare viteză de ambarcațiunea americană ignorând cererile venite din partea acesteia de a încetini.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă