7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialO româncă a fost sechestrată în Italia timp de zece ani. Agresorul...

O româncă a fost sechestrată în Italia timp de zece ani. Agresorul a fost arestat

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o discuție, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul unei românce care a fost sechestrată timp de zece ani în Italia, a anunțat, joi, un comunicat al Ministerului.

"În vederea acordării de sprijin imediat victimei cetățean român și celor doi copii găsiți în condiții inumane în Italia, în localitatea Lamezia-Terme, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a activat grupul interministerial din care fac parte toate instituțiile de resort din România — Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane", arată sursa citată.

Totodată, informează MRP, ministrul Andreea Păstîrnac l-a chemat "de urgență" pe ambasadorul Italiei în România, pentru a discuta despre complexitatea cazului și pentru a colabora îndeaproape pentru identificarea de soluții urgente și rapide pentru astfel situații.

MRP consideră acest caz o prioritate și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, mai arată comunicatul.

Potrivit site-ului leggo.it, o româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de trei și nouă ani, a fost între 2007 și 2017 victima violențelor, abuzurilor sexuale și sclaviei la care a fost supusă de un cetățean italian, în vârstă de 52 de ani, care a fost arestat de Poliție.

Anchetatorii italieni au descoperit că familia locuia într-o mică baracă insalubră, fără curent electric și fără servicii și infestată cu șoareci și insecte, în comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro.

Din cauza condițiilor neigienice, femeia și cei doi copii au fost imediat transferați de autorități într-un loc protejat.

Investigațiile suplimentare au relevat că femeia, îngrijitoare a fostei soții a inculpatului, decedată între timp, trăia izolată, de circa 10 ani, mai întâi în diverse apartamente, apoi în respectiva baracă. Ea era tratată ca o sclavă, fiind violată în mod repetat — abuzuri în urma cărora s-au născut cei doi copii — și având răni grave, inclusiv în părțile intime, fiind agresată chiar și în timpul sarcinii.

Femeia, aproape mereu închisă în baracă și în mod repetat supusă, timp de mai multe ore, unor violențe de neimaginat, fiind imobilizată și legată de pat, nu avea voie să aibă relații sociale sau să primească îngrijiri medicale, nici măcar în timpul sarcinii, fiind chiar forțată să nu se mai spele mai mult de un an, arată sursa citată.

Multe dintre actele de violență la care a fost supusă femeia au fost comise în prezența celor doi copii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă