17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPhenianul anunță că recentul test cu rachetă a fost un succes. Donald...

Phenianul anunță că recentul test cu rachetă a fost un succes. Donald Trump: Este o mare lipsă de respect față de China

Coreea de Nord susține că cel mai recent test cu rachetă, care a avut loc luni, a fost „un succes”. Președintele american Donald Trump a condamnat autoritățile de la Phenian, precizând că inițiativa denotă „o mare lipsă de respect” față de China.

La o zi după ce Coreea de Nord a lansat al treilea tir din ultimele triei săptămâno, agenția oficială KCNA a anunțat că testul a fost efectuat „cu succes”.

„Racheta balistică a zburat spre est unde ziua începea și a atins perfect ținta sa, după ce a parcurs jumătatea din distanța de care este capabilă", a precizat agenția nord-coreeană.

 

Inițiativa Phenianului a stârnit critici din partea comunității internaționale. Cea mai recentă reacție vine din partea președintelui american Donald Trump, care a precizat că testul reprezintă „o mare lipsă de respect” față de China. Totodată, în mesajul postat pe Twitter, liderul de la Washington a mai precizat: „China se străduieşte foarte mult”.

Coreea de Sud a afirmat luni că această rachetă de tip Scud a parcurs 450 de kilometri, iar Japonia a precizat că a căzut în zona sa economică exclusivă care se întinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de coastele sale.

Lansarea rachetei din Coreea de Nord a fost raportată imediat președintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, care a convocat de urgență Consiliul de Securitate Națională. Consiliul s-a întrunit la ora locală 7.30, sub conducerea consilierului prezidențial pentru securitate națională, Chung Eui-yong.

Pe de altă parte, secretarul general al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, a exprimat protestul ferm al țării sale, arătând că „lansarea acestei rachete balistice din Coreea de Nord este foarte problematică din punct de vedere al siguranței navigației maritime și traficului aerian și constituie o încălcare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite". El a precizat că nu au fost afectate aeronave sau nave maritime.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă