15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover: Migraţia ilegală reprezintă un mod de a...

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover: Migraţia ilegală reprezintă un mod de a suprima Europa Centrală

Președintele Parlamentului din Ungaria, Laszlo Kover, a declarat că migraţia ilegală a reprezentat "o modalitate de a subjuga Europa Centrală şi de a slăbi Europa în ansamblu", notează agenţia de ştiri MTI, potrivit Mediafax.

"În Europa, afectată de declinul demografic, nu migraţia în sine reprezintă pericolul, ci posibilele consecinţe ale acesteia. Este un motiv de îngrijorare faptul că unii oameni abuzează cu bună ştiinţă de fenomenul migraţiei", a spus Kover.

Preşedintele Parlamentului Ungariei a lăsat de înţeles că provocarea principală pentru Ungaria este să îşi menţină independenţa în calitate de stat european şi să evite conflictele mondiale.

"Interesele geopolitice mondiale în legătură cu slăbirea Europei urmăresc să împingă Europa Centrală la o răscruce geopolitică. Europa de Vest nu trebuie să sacrifice din nou Europa Centrală, aşa cum au făcut-o după 1945, pentru că în secolul 21, într-o lume globalizată, Europa – inclusiv Europa de Vest – ar putea deveni o zonă de conflict subordonată, umilită şi prădată", a mai precizat Kover.

Parlamentul Europeană a cerut, joi, statelor Uniunii Europene să accelereze distribuirea refugiaţilor în conformitate cu sistemul cotelor stabilit de Comisia Europeană. Polonia şi Ungaria au refuzat să primească vreun imigrant extracomunitar în cadrul sistemului de relocare.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă