14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele SUA, Donald Trump, dezminte acuzaţiile din presă despre ginerele său, Jared...

Preşedintele SUA, Donald Trump, dezminte acuzaţiile din presă despre ginerele său, Jared Kushner: Multe din scurgerile de la Casa Albă sunt minciuni inventate de media #FakeNews

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat presa din SUA că ar răspândi ştiri false despre ginerele său, Jared Kushner, transmite Reuters, potrivit AgerpresCotidianul Washington Post și televiziunea NBC anunțaseră ,joi, că Biroul Federal de Investigații (FBI) investighează legăturile lui Kushner cu Rusia.

"Părerea mea este că multe din scurgerile de la Casa Albă sunt minciuni inventate de media #FakeNews", a scris Trump, duminică, pe Twitter, unul din mijloacele sale favorite de comunicare. 

La scurt timp după mesajele președintelui, secretarul pentru securitate internă John Kelly a apărut la mai multe televiziuni elogiind așa-zisele canale confidențiale de comunicare, în special cu Rusia. "După părerea mea, este atât normal, cât și acceptabil", a declarat el la televiziunea ABC. Consilierul pentru securitate națională H. R. McMaster susținuse încă de sâmbătă că astfel de canale nu sunt neobișnuite.

Fostul director pentru serviciile naționale de informații, James Clapper, a declarat însă la NBC că "beculețul meu de avertizare s-a aprins clar și cred că la fel și tuturor celor din comunitatea de informații — foarte preocupați de natura acestor apropieri de ruși".

Mai mulți apropiați ai lui Donald Trump sunt suspectați de legături nepotrivite cu Moscova. Primul consilier pentru securitate națională al președintelui, Michael Flynn, a demisionat în februarie, la mai puțin de o lună de când fusese numit, după ce s-a aflat despre discuțiile sale cu ambasadorul rus în Statele Unite, Serghei Kisliak, și despre faptul că l-a dezinformat pe vicepreședintele Mike Pence privind relația cu diplomatul respectiv.

Potrivit lui Trump, "de câte ori vedeți cuvintele 'sursele spun' în media cu știri false și nu se menționează nume, este foarte posibil ca aceste surse să nu existe, ci să fie inventate de cei care scriu știri false. #FakeNews este dușmanul!".

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă