7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele Venezuelei a numit un general în fruntea Ministerului Petrolului și a...

Președintele Venezuelei a numit un general în fruntea Ministerului Petrolului și a companiei petroliere de stat

Președintele din Venezuela, Nicolas Maduro, l-a desemnat duminică pe generalul-maior Manuel Quevedo în funcția de ministru al Petrolului și președinte al companiei de stat Petroleos de Venezuela (PDVSA), transmite EFE citată de Agerpres.

"Vom face o restructurare totală a PDVSA, motiv pentru care anunț (…) desemnarea generalului-maior Manuel Quevedo ca nou președinte al industriei petroliere, iubita noastră PDVSA, și totodată ca nou ministru al Petrolului și Energiei", a spus Maduro.

În programul său săptămânal "Duminicile cu Maduro", șeful statului venezuelean a declarat că s-a angajat să curețe de corupție compania PDVSA.

Miercuri, Nicolas Maduro a numit un văr al fostului lider Hugo Chavez ca președinte al Citgo, filiala americană a companiei petroliere de stat PDVSA, la o zi după arestarea pentru corupție a conducerii companiei.

Autoritățile venezuelene l-au arestat marți pe președintele Citgo, Jose A?ngel Pereira, împreună cu cinci vicepreședinți, pentru presupusă corupție, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

Aceste arestări coincid cu dificultățile pe care le întâmpină Venezuela în plata la termen atât a datoriei suverane, cât și a PDSVA. Avertismentele agențiilor de rating se succed, după ce S&P și Fitch au constatat incapacitatea parțială de plată a statului venezuelean și a companiei sale petroliere PDVSA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă