12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReacţie halucinantă din Rusia după asasinarea ambasadorului rus la Ankara. Un senator...

Reacţie halucinantă din Rusia după asasinarea ambasadorului rus la Ankara. Un senator susţine că un stat membru NATO a organizat crima

Senatorul rus Frantz Klintsevich a lansat o teorie halucinantă cu privire la asasinarea ambasadorului rus în Ankara. Potrivit oficialului de rang înalt, un aliat de top al preşedintelui Vladimir Putin, este foarte probabil ca serviciile secrete ale unui stat membru NATO să fi comandat această crimă, scrie Daily Mail.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare şi Securitate, Frantz Klintsevich, a mai adăugat că acţiunea a fost planificată din timp.

“A fost o acțiune (n.r. uciderea ambasadorului Andrei Karlov) planificată. Toată lumea știa că el a fost de gând să participe la această expoziție de fotografie. Crima poate fi revendicată de ISIS sau de armata kurdă, însă, la fel de bine ar putea fi acţiunea reprezentanţilor serviciilor secrete ale unor state NATO. Situaţia cu care ne confruntăm este o provocare pentru Rusia”,, a declarat politicianul rus. 

“Nu va exista o nouă spirală a răcirii relaţiilor ruso-turce în urma tragediei de la Ankara”, a declarat, la rândul său, Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat.

Senatorul Frantz Klintsevich este membru al consiliului de conducere al partidului Rusia Unită, vehicul al puterii lui Vladimir Putin.


Citeşte şi: Incident cu grave implicații diplomatice în Turcia. Ambasadorul Rusiei la Ankara a fost OMORÂT într-un atac armat. Atacatorul a strigat: Noi murim în Alep, tu mori aici. Vladimir Putin şi Recep Erdogan au discutat, deja, la telefon despre tragicul incident │FOTO+VIDEO

Ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov, a fost omorât de un fost ofițer de poliție, cercetat pentru implicare în lovitura de stat. Atacatorul l-a împușcat pe diplomat în spate, strigând ”Noi murim în Alep, tu mori aici”. Agențiile de presă au anunțat că ambasadorul era grav rănit, puțin după ora 18.30, iar după o jumătate de oră, s-a anunțat decesul lui Karlov. În urma incidentului, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit de urgență cu șefii serviciilor secrete și a calificat incidentul drept ”atac terorist”. 

Atât Moscova, cât și Ankara sunt implicate în conflictul sirian, iar Turcia este gazda a peste un milion de refugiați sirieni. Guvernul de la Ankara este un suporter al opoziției siriene, în timp ce Kremlinul îl susține pe președintele sirian Bashar al-Assad.

Situația a fost și mai tensionată în ultimele săptămâni când forțele siriene, cu ajutorul armatei ruse, au bombardat estul orașului Alep, ceea ce a dus la o criză umanitară de proporții.  

Atacul de luni noapte nu a fost încă revendicat, dar militanți ai grupării Statul Islamic sunt activi în Turcia și au organizat mai multe atentate teroriste.

 

 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă