8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRecep Tayyip Erdogan: Turcia va fi în stare de urgență până la...

Recep Tayyip Erdogan: Turcia va fi în stare de urgență până la instaurarea păcii și prosperității

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, joi, că starea de urgență nu va fi ridicată până când în Turcia nu vor domni „pacea și prosperitatea”, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

„Acum, sunt încă multe măsuri pe care le vom lua”, a declarat președintele Turciei, la Istanbul.

El a adăugat că nu înțelege nemulțumirea sectorului de afaceri care afirmă că a fost afectat, apreciind că aceste măsuri de urgență înlesnesc drumul către o țară „mult mai sănătoasă”.

Starea de urgență a fost impusă anul trecut în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie și acordă guvernului turc puteri sporite. Peste 120.000 de persoane au fost demise din funcții publice și aproape 47.100 au fost închise, fiind suspectate de implicare în puciul eșuat pe care guvernul turc îl atribuie predicatorului Fethullah Gulen, stabilit în SUA. Acesta neagă acuzațiile aduse.

Măsurile au vizat de asemenea militanți kurzi, câteva mii dintre aceștia fiind închiși. Instituții media au fost închise, jurnaliști arestați, municipalități plasate sub controlul administrației guvernamentale centrele și unele firme au fost preluate de stat.

Starea de urgență este prelungită la fiecare trei luni de către parlamentul turc în care Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), al președintelui, deține majoritatea.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă