13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia acuză SUA că și-a consolidat ilegal prezența militară în Polonia și...

Rusia acuză SUA că și-a consolidat ilegal prezența militară în Polonia și zona baltică

Rusia a acuzat joi Statele Unite ale Americii că și-au consolidat în mod ilegal prezența militară în Polonia și zona baltică, prin desfășurarea 'discretă' a unei întregi divizii mecanizate, ceea ce încalcă Actul fondator NATO-Rusia, pactul principal care guvernează relațiile Moscovei cu Alianța Nod-Atlantică, transmite Reuters, via Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării rus, presupusa încălcare a pactului a avut loc în timp ce Rusia desfășura amplul exercițiu militar 'Zapad-2017', împreună cu aliatul său Belarus, în luna septembrie.

Conform generalului-maior Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al ministerului, personalul Brigăzii a 3-a mecanizate de luptă a armatei americane urma să își încheie prezența 'prin rotație' în regiune, iar echipamentele să fie preluate de Brigada succesoare, a 2-a mecanizată, 'pentru ca Actul fondator NATO-Rusia să nu fie încălcat'.

În realitate, a declarat generalul Konașenkov, Brigada a 2-a a fost desfășurată 'în mod discret' în Polonia cu propriile vehicule blindate, în timp ce tancuri și vehicule blindate ale Brigăzii a 3-a au rămas pe loc și pot fi puse în funcțiune într-un interval de două ore prin aducerea de trupe de la baza americană de la Ramstein, din Germania.

'Așadar, în ciuda declarațiilor din partea NATO și a SUA despre 'natura nesemnificativă' a trupelor concentrate de-a lungul frontierei ruse, a fost desfășurată o divizie mecanizată, nu o brigadă', a declarat generalul Konașenkov.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă