13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialSchimb acid de replici între între Farage și Verhofstadt privind Brexitul. Nigel...

Schimb acid de replici între între Farage și Verhofstadt privind Brexitul. Nigel Farage: UE amintește de regimurile vechi

Controversatul europarlamentar Nigel Farage şi negociatorul şef pentru Brexit din partea Parlamentului European, Guy Verhofstadt, au avut un schimb acid de replici, miercuri, în privinţa situaţiei Uniunii Europene în contextul Brexit, relatează site-ul express.co.uk, potrivit Mediafax.

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a declarat că partidele proeuropene le-au învins pe cele care doreau să vadă Blocul Comunitar cum se prăbuşeşte şi a amintit mai mulţi lideri populişti care au eşuat în alegerile austriece, franceze şi olandeze, precum Norbert Hofer, Marine Le Pen şi Geert Wilders.

"Să fim sinceri, multe lucruri s-au schimbat. În august 2016, domnul Hofer a spus că doreşte să scoată Austria din zona euro şi din Uniune, iar la cinci luni după înfrângerea sa a spus exact contrariul. În martie, domnul Wilders a promis o primăvară a populismului şi a provocat contrariul.

Partidele pro-europene au câştigat alegerile. Şi în Franţa, acelaşi lucru a fost cu Emmanuel Macron, care a câştigat campania şi de atunci Frontul Naţional nu doreşte să iasă din zona euro şi din Uniune. Chiar şi în Ungaria, Viktor Orban dă înapoi. El acceptă acum autoritatea CEJ şi a spus că Ungaria nu va părăsi niciodată UE", a spus Verhofstadt.

Negociatorul şef pentru Brexit din partea Parlamentului European şi-a înăsprit apoi discursul la adresa politicienilor care urmăresc doar voturi şi l-a atacat direct pe Nigel Farage, fostul lider al partidului pro-Brexit UKIP.

"Vreau să le spun domnului Hofer, doamnei Le Pen, lui Viktor Orban: bine aţi venit din partea raţiunii! Chiar dacă ştim cu toţii că nu şi-au schimbat abordarea din convingere, ci din frica de a pierde voturi. Şi singurul care nu înţelege încă acest lucru este domnul Farage.

Săptămâna trecută, el a invitat formaţiunea germană AfD să organizeze o campanie pentru Brexit. Cred că este un sfat fantastic. Trebuie să continui cu sfaturile bune, Nigel, sper să îl urmeze! Dar, din păcate, nu cred că sunt atât de proşti. Pentru că este clar că [alegătorii germani] nu doresc să distrugă Europa, doresc să o reformeze", a spus Verhofstadt.

În replică, Nigel Farage susţine că Blocul comunitar nu a înţeles nimic de pe urma deciziei Marii Britanii de a părăsi UE.

"Tot ce pot spune este că îi mulţumesc lui Dumnezeu că ieşim din UE pentru că nu aţi învăţat nimic din Brexit. Amintiţi de regimurile vechi, prin modul în care trataţi Ungaria şi Polonia, cred că le reamintiţi că au trăit sub comuniştii sovietici.

Dacă aţi fi oferit concesii Camerunului … trebuie să recunosc că votul de Brexit nu s-ar fi întâmplat niciodată. Vă înşelaţi, domnule Verhofstadt, dacă credeţi că valul populist s-a terminat. Departe de sfârşitul valului populist, chiar mă îndoiesc că a început", a spus Farage.

Europarlamentarul britanic susţine că discursul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost categoric şi în acelaşi timp extrem de îngrijorător pentru viitorul UE.

"Mesajul este foarte clar: Brexit s-a întâmplat, să mergem înainte cu forţe proaspete. Un preşedinte puternic pentru întreaga UE. Un ministru de Finanţe cu puteri noi. O armată europeană mai puternică într-o Uniune Europeană militarizată.

O Europă tot mai prezentă în fiecare direcţie şi totul trebuie făcut fără consimţământul oamenilor", a mai spus Nigel Farage.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă