19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSecretarul american al Apărării, Jim Mattis: Legătura transatlantică devine tot mai puternică...

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis: Legătura transatlantică devine tot mai puternică în pofida îngrijorării provocate de criticile președintelui Trump la adresa NATO

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, marți, că legătura transatlantică evoluează, dar "devine mai puternică", în pofida îngrijorării provocate în Europa de criticile formulate de Donald Trump la adresa NATO, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Relațiile nu rămân aceleași, ele evoluează continuu, dar în acest caz legătura devine mai puternică", a declarat ministrul american care l-a primit marți la Pentagon pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a evitat să răspundă la întrebările unui jurnalist solicitându-i să comenteze semnalul pe care îl trimite administrația americană prin absența lui Rex Tillerson de la reuniunea ministerială.

"Desigur, o Alianță puternică este bună pentru Europa", dar o Alianță "puternică este, de asemenea, bună pentru America de Nord, pentru că stabilitatea din Europa este bună pentru noi toți", s-a mărginit el să declare.

Secretarul general al NATO va participa miercuri la reuniunea ministerială a coaliției internaționale împotriva grupării Stat Islamic, organizată de Departamentul de Stat la Washington.

"Sunt sigur că NATO ca fi ca întotdeauna unul dintre lideri" în lupta împotriva grupării Stat Islamic, a afirmat la rândul său șeful Pentagonului care va fi prezent și el la această reuniune.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă