Statele Unite cer postului de televiziune rusesc RT să își declare activitatea

de Roxana Petre

Statele Unite cer postului de televiziune rusesc RT să își declare activitatea

Ministerul Justiției din Statele Unite a cerut postului de televiziune Russia Today să se supună unei legi care obligă companieile care reprezintă o țară să-și declare activitățile autorităților. Astfel, autoritățile de la Washington pun presiune asupra unui canal media, considerat drept un instrument de propaganda al Kremlinului, informează AFP, citat de Agerpres.

Filiala americană a canalului public rus a primit o scrisoare din partea Ministerului Justiției în care se face referire la obligația acestuia de a respecta legea numită FARA (Foreign Agents Registration Act), a declarat purtătoarea de cuvânt a RT, Anna Belkina, confirmând informații anterioare.

Instituită în 1938 pentru identificarea surselor de propagandă nazistă în Statele Unite, această lege obligă orice companie reprezentând o țară, organizație sau partid străin să își raporteze activitățile autorităților.

„RT urmează să-și consulte avocații pentru ca să examineze cererea", a indicat purtătoarea de cuvânt citată.

Ministerul Justiției american nu a dorit să comenteze informațiile.

Pe site-ul internet al RT, redactorul-șef Margarita Simonian a condamnat cererea ministerului american, apreciind că aceasta atestă „războiul" dus de SUA împotriva mass-media ruse. Canalul, acuzat de Washington că ar fi un instrument de propagandă al Kremlinului, a fost menționat la începutul anului într-un raport al serviciilor secrete americane privind presupusa ingerință a Moscovei în campania prezidențială americană de anul trecut.

Acesta se află cu regularitate în centrul disputelor diplomatice între Moscova și țările occidentale, ale căror relații s-au deteriorat de la criza din Ucraina și anexarea în martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea. RT dispune de canale de difuzare în limbile engleză, spaniolă și arabă, cu misiunea oficială de a aduce spectatorilor străini un „punct de vedere alternativ" și o „imagine asupra poziției ruse".

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate